Väktarna

Rex_rexlajv_väktare_postapo_lajv
Ledord: Spänning, disciplin, konfrontation, kontroll
Grupp: 5-15 personer
Tillåtna vapen: Latexvapen och SAG
FB-grupp

Stämningstext
”Jag sippar på mitt morgonte och ser ångorna slingra sig upp mot taket och brytas av det sterila lysrörsljuset. Jag hör hur stationen börjar vakna till liv, några som mumlar om gårdagens spel i kasinot och ett tungt snarkande innefrån kåkstaden, förmodligen av en mutant. Jag ska precis till att ta en klunk till när ett vrål ekar genom hela stationen. Jag hoppar till av förvåning och välter ut halva koppen i knät. Mitt skrik när hettan når mina lår är nästan lika högt. Jag biter mig i tungan och griper batongen från bordet. Pistolen har jag redan tätt intill bröstet i sitt hölster. Jag stormar ut med två andra väktare, den som gjorde det här måste ha en jävligt bra föklaring för detta, tänker jag när jag stormar in i kåkstaden. Jag möts utav en trader som står och skriker en annan trader i ansiktet. De två väktare som gjort mig sällskap på morgonens tidiga pass tar tag i varsin och håller fast dem innan de påbörjat det blodiga projektet att slå ihjäl varandra, en inte helt ovanlig företeelse i kåkstadens slutna vrår. Med en frustrerad suck frågar jag vad fan det är som har hänt och varför de stört mig i min frukost. En lång utläggning om att den ena lurat den andra på batterier startar och jag känner hur jag slutar lyssna. “Hör du vad jag säger, ditt väktarkräk?!” spottar den ena tradern mig i ansiktet. Det var droppen. Jag är på den här stationen för att hålla ordning och om folk inte kan tala på ett civiliseret sätt borde de sitta i bur som de loppbitna byrackor de oftast är. Jag vänder mig hastig om och siktar ett slag mot traderns revben. “Ta dessa två till isoleringscellen tills de kan säga förlåt till varandra så som småungar” säger jag till mina kollegor och börjar gå tillbaka. Jag hör hur de skriker efter mig. Ljudet av slag mot kött och folk som brottas stör morgonfriden för de i kåkstaden. För mig är det ljudet av rättvisa och jag tycker det är en vacker melodi.”

Sammanfattning
När handelsstationerna började byggas och frizonerna växte sig större kände Cermonimästarna att freden mellan grupperna var på sin yttersta gräns och att krig kunde utbryta. För att förhindra detta så bestämde sig de för att skapa en grupp av frivilliga personer för att skydda handelsstationerna från krig och död, när dessa väl blev bebodda. Dessa blev de första Väktarna. Väktarna fick från början sina order från Cermonimästarna, men efter att några väktare på Handelsstation Rex 1 inte tyckte att Cermonimästarna var lämpade för en sådan uppgift, ordnade de sin egen befälsordning som de andra handelsstationernas väktare snabbt tog efter. De skapade väktarordern som den ser ut idag, den förlängda armen till ordningen och civlisationen på Luna.

Utrustning
Att jobba som väktare är dåligt betalt, men man söker sig inte till väktarna för att få rikedom. Snarare är det viljan att göra rätt, hjälpa andra och se till att lag och ordning härskar. Nästan all utrustning är tillhandahållen av Luna för att Terra inte ska bli en krigszon. Detta är inte den bästa utrustning som går få tag på, men den är bland det bästa du kan finna på Terra

Uppgifter inom väktarordern
Varje station bör ha.
1 Kapten som för befälet och fattar lokala beslut
2-10 Väktare som patrullerar, håller lag och ordning och skyddar stationen mot interna och externa hot.
1-3 Jurister som tolkar lagar och ansvarar för rättegångar och att lokala lagar är kända av lokalbefolkningen.
1 Vapenstekniker som ansvarar för att alla vapen ska fungera felfritt.

Väktarordern och lagen
Väktarna följer den Lunanska lagen med vissa ändringar för att fungera i Terras mer slitna miljö. Väktarna brukar ses som en blandning mellan poliser och skyddsstyrka. Det är vanligt att de täcker ansiktet för att kunna avpersonifiera sig vid tillslag mot brottslingar. De arbetar hårt och skoningslöst för att lagen skall följas och freden bevaras.

Rättegångar
En rättegång är uppbyggd så att en jurist leder rättegången där den anklagade och offret får argumentera för sin sida (olika jurister gör på olika sätt) och presentera bevis i form av vittnen eller fysiska bevis. Domen bestäms av juristen som leder rättegången, men en jury behöver godkänna den. Juryn bör bestå av 3 medlemmar som kommer från antingen Piraterna, T.M.S, Teknikerna, Väktarna eller Ceremonimästarna.