Traders

Rexlajv_Rex_apostapo_trader_lajvLedord: Handel, envetenhet, entreprenörskap, silvertunga
Grupper: ca 10 st med 3 personer i varje
Tillåtna vapen: Latexvapen och SAG
FB-grupp

Stämningstext
“Ljuset i den provisoriskt lagade ljuslyktan flackade till oroväckande, herrn i trasig kavaj slog till i bordet där den stod och ljuset hoppade igång igen. “Se där fullständigt pålitlig, bara tre batterier, eller ja, jag ser att du har den där snygga klockan, hur fungerar den?”

Bakom ryggen höll han en påk i trä, bara för att vara på den säkra sidan. Livet inom handeln på en station kunde vara… av den mer opålitliga naturen. Det gällde att ha ett smort munläder, kvick i tanken eller kvick i handen. Harry hade valt en kombination.”

Sammanfattning
Alla gör vad de kan för att överleva, ingen kan förlita sig på sin medmänniskas godhet för att få i sig mat. Är man smart och händig med teknologi söker man sig till teknikerna. Är man medicinskt kunnig tar man anställning hos TMS. Om man är bra på att samla saker, som för ett otränat öga är skräp, startar man upp en butik och provar lyckan som trader i Kåkstaden.

Att spela trader
För en trader kretsar livet kring att köpa och sälja saker till bästa möjliga pris. Att få det mest obetydande skräpet att glittra och verka värdefullt är viktigt. Skapa sig en handelsbutik i Kåkstaden och diskutera priser på elektronik.

Lägret är viktigt. Det ska vara en boplats och en butik där du ska sälja dina fantastiska fynd. Hängmattor och kreativa lösningar på att kunna sova och idka handel på samma gång är en utmaning. I Kåkstadens hyllplan är dock allt möjligt.

Spelet som trader kan vara väldigt varierat beroende på vilka varor du väljer att sälja och vilken inställning din karaktär har. Är du den sliskiga och påträngande säljaren eller den luriga och kreativa hjälpande handen från vildmarken?

Vissa traders går ihop för att slippa konkurrens och vissa startar egen verksamhet för att maximera sin egen vinst. En trader kan sälja allt från mat till tekniska komponenter och ibland droger. Att sälja droger är högst olagligt på alla Lunakontrollerade stationer och risken är stor att du ställs inför rätta av Väktarna. Varorna kan vara köpta från någon annan trader eller funna på en expedition i de farofyllda zonerna.

Praktiskt
Det räcker om varje butik har med sig ca 10 st saker att sälja/byta in-lajv. Dessa ska märkas med ett svart X. Du kan givetvis kombinera olika områden men det kan vara bra att ha ett fokusområde. Vi rekommenderar att du väljer en nich och att du specialicerar dig inom det området. Tänk gärna igenom hur du fått tag på dina prylar. Har du en spännande berättelse om hur du kom över just denna klocka?

Exempel på områden & varor
Spel & nöje: Leksaker, spel
Hygien & mat: Konserver, fröer, tandborste
Elektronik & böcker: Överlevnadsböcker, högtalare
Kläder & skor: Omaka par av skor, kläder, väskor
Skyddsutrustning: Knäskydd, axelskydd
Verktyg & bråte: Skruvmejsel, borrmaskin, köksredskap
Loppis: Blandade-bra-att-ha-saker