Teknikerna

Rexlajv_teknikerna_postapo_rex_lajvLedord: Teknik, uppfinningsrikedom, kunskap och nyfikenhet
Grupp: ca 15 personer
Tillåtna vapen: Latexvapen och SAG
FB-grupp

Stämningstext
”Jag satt vid ingången till verkstaden, tryckte på knapparna på skrivmaskinen, beskrev situationen och dokumenterade dagen. Det var en god känsla, en effektiv känsla. Längre in hade just ett tumult brutit ut gällande en formalitets fråga om hurvida en av piraterna hade tillgång till ett klassificerat dokument eller ej efter att denna skrivit under ett kontrakt, uppenbarligen hade piraten inte läst igenom det hen skrev och missförstått kontraktets mening totalt.

Samtidigt gick en grupp med tre tekniker ut från verkstaden, livligt diskuterande huruvida det luftfilter som de bar med sig till en av ventilationstrummorna verkligen var det mest optimala och hur de skulle kunna komplettera dess brister om de upptäckte några under mätningen efter installationen

Jag ler lite lätt, det är som det ska, och tänker på det officiella morgonmötet som sker varje dag. Det känns tryggt att jobba med en grupp människor som verkligen vet vad de gör och som vill ha en förändring, för vi strävar verkligen efter en bättre värld, att det ska bli bättre, drivna av nyfikenheten om dåtidens skatter, nuets problem och framför allt framtidens utvecklingar.”

Sammanfattning
Teknikerna har löst teknikens gåta och hjälper till i utbyte mot det de för stunden har behov av. Med en fascination för varje pryl och teknisk uppfinning så kan de ägna timmar om inte dagar åt att utforska något intressant de hittat. Inte allt de bygger ihop har en funktion som alla kan förstå men ger man dem ett tydligt uppdrag kan de åstadkomma väldigt mycket. Tekniker är kunskapssökare. De gör allt för att få tag i kunskapen som gick förlorad i katastrofen och att söka helt ny kunskap.

Vad gör en Tekniker?
Tekniker är en av de få grupper som rör sig utanför skyddszonerna i jakt på minnen och böcker med information som kan ge dem en bättre förståelse av världen. De letar också efter apparater och komponenter som blev kvarlämnade när man flydde till Terras måne, Luna. De kan göra detta med hjälp av en så kallad MAGG, Mobil Anti Gast Generator, som deutvecklat just i det syftet.

Tekniker är egentligen inte bara tekniker, men det är bara det tränade ögat som kan se skillnad på en tekniker och vetenskapsman nuförtiden. Båda samlar på saker som verkar helt värdelösa för alla andra. Båda letar igenom skräphögar i jakt på böcker eller något annat som kan ge dem mer kunskap. Båda håller till på samma ställe för att kunna ta hjälp av den andra. Det enda som verkar skilja dem åt är att teknikerna försöker underhålla alla stationens system, som t.ex. klimatkontrollen som håller olika skadliga ämnen ute från stationen, medan vetenskapsmännen mest driver omkring. Det är i alla fall vad det ser ut som, egentligen så försöker de flesta av vetenskapsmännen komma på en lösning på problemet med gastarna. Fast det finns även många som bedriver forskning på andra områden, några av dem mindre etiska. Men då de flesta inte kan se skillnad på vetenskapsmän och tekniker så kallas de bara tekniker. Som sagt så försöker teknikerna hela tiden hålla stationer vid liv genom att underhålla de olika tekniska systemen runt om på stationen, men det är inte allt de gör. De bygger även nya system eller lagar gamla saker de hittar lite här och där. En utomstående person kan ibland ha svårt att se meningen bakom en teknikers prylar eller tillvägagångssätt, men allting en tekniker gör finns det en anledning bakom.

Vetenskapsmän och tekniker har tillsammans lyckats hitta en svaghet hos gastarna. De undviker områden som utsätts för en viss sorts strålning och vad man vet än så länge så har den ingen negativ effekt. Det är med hjälp av den här tekniken man lyckats skapa en slags skyddskupol runt säkerhetszonerna. Detta skulle ha varit allas räddning om det inte vore för att när man gjorde kupolerna större än en mindre stad så verkade gastarna bli mer aggressiva och man var rädd för att deskulle strunta i sin “rädsla” för strålningen och ta sig in i säkerhetszonerna. Därför försöker många av vetenskapsmännen fortfarande hitta ett annat sätt att avvärja eller utplåna gastarna.

Hur är Teknikerna?
På Terra finns både frilansande teknikkunniga personer och en stor organisation vid namn Teknikerna, som har posteringar på alla REX-stationer och vissa större stationer på kontinenten. Denna organisation består vidare av ett stort antal specifika undergrupper av tekniker och vetenskapsmän som arbetar med allt möjligt, till exempel statistik i alla dess former, samlande av information och rasbiologi för att nämna några av dem. Teknikerna som organisation är som en enda stor organism, den information som kommer in i en ände kommer inom en snar framtid ha spritt sig till alla på stationen och snart även bortom den. Hos teknikerna antecknas och arkiveras nära till allting som sägs och görs, och det som inte finns i skrift i arkivet anses av många inte finnas.